Składniki:
0,5 kg karkówki
1 szt czarny czosnek
0,5 szklanki oleju
rozmaryn
1 łyżka miodu
2 łyżki musztardy
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
pokrój i rozbij karkówkę,
zblenduj: czarny czosnek, miód, musztardę, sos sojowy, rozmaryn, olej, sól i pieprz do smaku,
natrzyj
karkówkę i odstaw do lodówki na minimum 6 godzin.
Grilluj na rumiano.
PORCJA DLA 2 OSób
CZAS PRZYGOTOWANIA 6,5 godz.
Składniki:
300 g mielonego mięsa wołowego
4 bułki hamburgerowe
0,5 szklanki bułki tartej
1
szt jajko
sałata, świeży pomidor, ogórki konserwowe
ser camembert
sosy: majonez i ketchup
sól,
pieprz
Sposób przyrządzenia:
rozgnieć czarny czosnek
2. wymieszaj dokładnie mięso mielone z czarnym czosnkiem,
bułką tartą, jajkiem, solą i pieprzem
3. grilluj mięso i zrumień bułki
4. na bułce warzywa przekładaj mięsem, serem i sosami
PORCJA DLA 4 OSób
CZAS PRZYGOTOWANIA 30MIN
Składniki:
1 kg żeberek
2 szt czarny czosnek
1 łyżka miodu
3
łyżki słodkiej papryki
1/2 cytryny
1/4 szklanki oleju
sól, pieprz, ostra papryka
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj marynatę: wymieszaj rozgnieciony czarny czosnek, przyprawy, miód, sok z cytryny i olej
Porcje żeberek natrzyj marynatą i odstaw na 12 godzin do lodówki.
Żeberka smaż na dobrze rozgrzanym grillu 15 minut z każdej strony
PORCJA DLA 4 OSób
CZAS PRZYGOTOWANIA 12,5 godz.
Składniki:
pierś z kurczaka
papryka-różne kolory
pomidorki koktajlowe
pieczarki
cukinia
cebula czerwona
0,5 szklanki oliwa z oliwek
0,5 szklanki soku z jabłek
czarny czosnek
sól, pieprz, curry
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka i warzywa pokrój w kawałki.
Przygotuj marynatę: Czarny czosnek,
sok z jabłek, sól, pieprz, curry i oliwę zblenduj.
Natrzyj kawałki kurczaka i warzywa 2 godziny przed grillowaniem.
Grilluj 15 minut.
PORCJA DLA 4 OSób
CZAS PRZYGOTOWANIA 12,5 godz.